KAROOZ

Innovatie in vloer- en wandbekleding 

KAROOZ is een verrassend nieuw concept in de vloer- en wandbekleding, bedacht en ontwikkeld door de jonge Belgische ontwerpster Emma Wardenier. Het idee is even eenvoudig als ingenieus: verbind stukjes massief hout met rubberen voegen en creëer op die manier houtmozaïek. Een nieuw materiaal dat luxe en comfort uitstraalt, een vleugje poëzie bevat en bovendien opvallend gebruiksvriendelijk is.

KAROOZ

Made in Belgium

De KAROOZ houtmozaïeken worden ambachtelijk geproduceerd in de eigen ateliers in Oudenaarde. Een groot deel van de productie verloopt handmatig en staat onder toezicht van de meester zelf, Emma Wardenier. Dat betekent: een scherp oog voor detail en continu streven naar de perfecte afwerking.Door alles zelf te produceren kan KAROOZ gemakkelijk maatwerk leveren en inspelen op uw specifieke behoeften. En doordat de productie in België plaatsvindt, vermijden we transport over lange afstanden en beperken we de CO2-uitstoot tot een minimum.
KAROOZ

Ecologische materialen 

KAROOZ bevat twee hoofdbestanddelen: hout en rubber. Voor het hout gebruikt KAROOZ enkel met zorg geselecteerde houtsoorten. Onze voorkeur gaat daarbij uit naar gecertificeerde houtsoorten die een duurzaam bosbeheer garanderen. Het tweede hoofdbestanddeel, rubber, wordt duurzaam geproduceerd binnen het Responsible Care-programma en het milieuzorgsysteem ISO 14001. Voor de afwerkingslagen ten slotte gebruiken we enkel milieuvriendelijke producten.

Hout en kleurtinten

Alle verwerkte houtsoorten zijn zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en kleur. Aangezien het om een natuurproduct gaat met elk hun eigen specifieke nerftekening en natuurlijk kleurkarakter, zijn nuances en (lichte) tintafwijkingen mogelijk en te verwachten. Ook gebruiks- en omgevings gerelateerde invloeden zoals UV-straling en vochtigheid kunnen de kleur beïnvloeden. Deze natuurlijke nuances worden echter zelden als storend ervaren, ze dragen veeleer bij tot de unieke uitstraling van de realisatie.

                 
  
KAROOZ

360° dienstverlening 

Van ontwerp over productie tot plaatsing en onderhoud: u kan bij KAROOZ terecht voor alle aspecten van uw nieuwe vloer- of wandbekleding. Voor het ontwerp zijn er verschillende mogelijkheden. U kan het ontwerp aan KAROOZ® overlaten. Een design ontwerpen samen met ons (co-creatie). Of zelf uw eigen ontwerp door KAROOZ laten produceren. We beschikken over een plaatsingsdienst die elk van uw projecten met de grootste zorg en nauwkeurigheid afwerkt.

KAROOZ

Toepassingen KAROOZ Floors & Walls

 

KAROOZ vloer- of wandbekleding is geschikt voor elk type ruimte en elk type gebouw dat intensief gebruikt wordt. Denk aan woonkamers (volledig of als accentvloer op een welbepaalde plek), keukens, badkamers, hobbykamers, slaapkamers … En dat in residentiële woningen, hippe boetieks, hotels, loungebars, enzovoort.

KAROOZ is een uitstekende oplossing (en alternatieve vloer- en wandbedekking) voor volgende specifieke plaatsen:

  • Vochtige ruimtes (badkamers, sauna, aan zwembaden, poolhouses … mits gebruik van specifieke houtsoorten zoals Iroko, Teak en Accoya)
  • Gebogen oppervlakken
  • Ruimtes die intensief gebruikt worden (keukens, badkamers, hotellobby …)

 

 

KAROOZ

Praktische voordelen van KAROOZ

Praktische voordelen van KAROOZ Floors & Walls


(Blote) voeten houden van hout. Want hout voelt warm, natuurlijk en zacht aan. En u hebt er een betere grip op dan op steen of tegels.

De rubbervoegen verbinden de houtstukken maar doen ook dienst als antisliplaag. Handig meegenomen, toch?

De KAROOZ houtmozaïeken dempen het geluid en maken van je woning/badkamer een gezelligere plek om in te vertoeven. Het klinkt alsof je midden in de natuur woont.

Houtsoorten zoals Iroko, Teak en Accoya in combinatie met rubbervoegen maken uw KAROOZ vloer of wand 100% vochtbestendig. KAROOZ is dan ook bijzonder geschikt voor uw keuken, badkamer, douche en als randafwerking rond uw zwembad.

Door de naadloze afwerking kan stof of vuil niet tussen de voegen kruipen. Bovendien is KAROOZ verbazingwekkend gemakkelijk te onderhouden met behulp van water en eventueel een natuurlijke zeep of olie.

De KAROOZ houtmozaïeken bevatten een beschermende laag die weerstand biedt tegen vuil en allergenen. En aangezien het naadloze houtoppervlak geen cement- en siliconenvoegen bevat, horen schimmels in voegen voorgoed tot het verleden. Dus ook in natte ruimtes zijn de KAROOZ vloeren en wanden een perfect hygiënische oplossing.

KAROOZ® houtmozaïek bevat enkel de meest duurzame houtsoorten en kwalitatieve materialen. Combineer dat met de grote aandacht voor afwerking en je krijgt: een sterk, krasvast, naadloos, slijtvast en UV-resistent materiaal dat bijzonder geschikt is voor intensief gebruik.

De rubberen voegen maken de KAROOZ® houtmozaïeken bijzonder flexibel en veerkrachtig. Ideaal voor zowat elke ondergrond. Zelfs gebogen of oneffen oppervlakten lenen zich uitstekend voor een KAROOZ® vloer- of wandbedekking.