Veelzijdig, duurzaam & veilig

KAROOZ is geschikt voor heel uiteenlopende toepassingen: van vaste muur- en vloerbekleding tot losse decoratieve elementen, zoals carpetten, placemats of onderleggers.

Altijd even origineel en esthetisch. Houtmozaïeken van KAROOZ bieden tal van praktische voordelen.

Dankzij hun unieke procedé zijn ze waterafstotend, bestand tegen uv-stralen en veroudering, en heel onderhoudsvriendelijk.

Hout leeft, maar ook de rubberen voegen zijn blijvend flexibel. Als het hout uitzet,bewegen de voegen lichtjes opwaarts, waardoor ze als anti-slip fungeren. Veiligheid boven alles.

KAROOZ

Belgische Innovatie


De handgemaakte houtmozaïeken van KAROOZ zijn het geesteskind
van de jonge Belgische ontwerpster Emma Wardenier.

Het idee om stukjes massief hout aan elkaar te verbinden met een speciale rubber voeg,
is vernieuwend in al zijn eenvoud en werd dan ook gepatenteerd.

De ambachtelijke productie gebeurt in de eigen ateliers in Oudenaarde, België.

Vakmanschap

KAROOZ is ontstaan uit een liefde voor hout, design en vakmanschap. Een liefde die van generatie op generatie is doorgegeven. De houtmozaïeken worden geproduceerd in de eigen ateliers in Oudenaarde, België. Handwerk is de basis van dat productieproces. Dat gaat gepaard met een grote zorg voor kwaliteit, oog voor detail en een onberispelijke afwerking

 

KAROOZ

Filosofie


De KAROOZ filosofie kun je het best samenvatten in ‘een streven naar uitmuntendheid.’ Ambacht en innovatie gaan daarbij hand in hand. Net zoals kwaliteit en creativiteit. Natuur en technologie. Respect voor het verleden en de blik gericht op de toekomst. Praktische bruikbaarheid en een feeling voor poëzie. Liefde voor het materiaal maar altijd gericht op het creëren van meerwaarde voor de klant.

KAROOZ

Designer Emma Wardenier

Het begon allemaal op school waar Emma Wardenier, een jonge gepassioneerde ontwerpster, de richting meubelontwerp volgde. Voor haar eindwerk kreeg ze een bijzonder uitdagende opdracht voorgeschoteld: ontwikkel een innovatief materiaal. Een nieuw, nog niet bestaand materiaal waarmee men meubels, woonaccessoires en andere nuttige woonobjecten kan maken.

Emma’s eerste reflex toen ze de opdracht kreeg? Gaan rondsnuisteren in het atelier van haar vader, Werner Wardenier. Die is immers al jarenlang actief in de parketwereld. Hij plaatst parketten en houten terrassen van hoge kwaliteit en ontwerpt badkamers in teakhout. Zijn atelier ligt vol interessant materiaal en het is dan ook niet meer dan logisch dat Emma daar aan haar zoektocht begon.

Een van de zaken die ze daar aantrof waren teakplanken met daartussen stukken rubber. Hout met rubber, dacht Emma. Een interessant combinatie. Bizar daar nog nooit iets mee gedaan is.

Emma ging ermee aan de slag, verbond kleine stukken massief hout met rubber en ontwikkelde zo houtmozaïek. Wat ze vooral trachtte te ontdekken in dat proces was hoe flexibel je het nieuwe materiaal kon maken en welke vormen je ermee kon vervaardigen.

KAROOZ® is vandaag een op en top Belgisch familiebedrijf. Alle materialen produceert KAROOZ® in hun ateliers in Oudenaarde. Het hele proces houdt de familie strak de hand. Ze ontwerpen alles zelf, produceren zelf, hoofdzakelijk met de hand, en plaatsen en onderhouden ook de vloer- en wandbekleding.

Emma zit ondertussen niet stil. Ze blijft verder creëren en nieuwe dingen uittesten met het door haar bedachte materiaal. Haar drive? Mensen aantonen dat hout ongelofelijk veel mogelijkheden biedt en dat u er de meest verrassende en wonderbaarlijke creaties mee kunt maken.